top of page

Zsolt

Zsolt 56 éves egyedülálló férfi. Vállalkozó volt, számítástechnikával foglalkozó cége 4 évvel ezelőtt csődbe ment. Zsolt az utcára került, évekig hajléktalanszállón lakott. Alkohol problémái miatt felnőtt fia megszakította vele a kapcsolatot, de néhány évvel ezelőtt Zsolt egy keresztény közösségbe kerülve leszokott az alkoholról és azóta fiával újra jó viszonyban van. A fiú, hogy megoldja édesapja lakásproblémáját, 3 hónappal ezelőtt önkormányzati liciten vásárolt egy kis egyszobás lakást, amelybe édesapja költözött be. A lakást az előző lakó felújította, de miután nem fizette a lakbért, bérleti viszonya megszűnt és el kellett hagynia a lakást. Mérgében leverte a frissen felrakott csempéket, burkolatokat, összetörte a WC kagylót, leszerelte az ablakokat. Zsolt fia ebben az állapotban vette meg a lakást. A felújításba, helyreállításba Zsolt bevonta barátait, a hajléktalanszállón megismert társai szívesen segítettek neki.

Zsoltot egy idén nyáron elszenvedett súlyos betegsége (agyi infarktust említ) után 52%-os rokkanttá nyilvánították, az önkormányzattól kapott, havi 25 656 Ft-ból él, munkát nem vállalhat.

Zsolt az előző lakó által leszerelt ablakok, és a levert csempék pótlásához kérte segítségünket. Adományozónk segítségével megtudtuk venni számára mindkét hiányzó ablakot, és a csempét is.

Adományozó: Benkő Judit

Tags:

bottom of page