top of page

Márta

Márta egzisztenciálisan rendkívül nehéz, szinte már reménytelen helyzetben áll példamutatóan helyt. 8 embert tart el, az édesanyját és 7 gyermekét. Két egybenyíló szobás önkormányzati lakásban laknak, ahol a festéstől a burkolásig mindent ő csinált, ám sajnos a folyamatosan penészesedő falak ellen hiába harcol. Fantasztikus életerővel, akarattal és szorgalommal napi 12-15 óra munkával (takarítással és varrással) teremti elő Márta a család számára a legszükségesebbeket. A rezsi havi összege kb. 150 ezer forint, aminek egy része korábbi adósságtörlesztés az ELMÜ felé.

Bár Márta a sok munka mellett viszonylag kevés időt tud a gyerekeivel tölteni, azok egytől egyig vidámak, kiegyensúlyozottak, jólneveltek és jól tanulnak. Mártától és a nagymamájuktól nehéz anyagi helyzetük ellenére mindent megkapnak, amire az egészséges fejlődésükhöz szükségük van.

Adományozók segítségével egy varrógépet, anyagokat, gyerek és felnőtt ruhákat, valamint a felhalmozódott nagyösszegű villanytartozás havi törlesztőrészleteinek egynegyedét tudtuk a család számára biztosítani.

Adományozók: Dr. Orosz Ágnes - gyermekruhák; Czárán jutka - felnőtt ruhák; Czárán Lászlóné, Váradi Judit, Molnár Edit, Pogány Judit, Czárán Jutka - varrógép; Anonim adományozó - díjtartozás törlesztése

Tags:

bottom of page