top of page

Veronika

A 9 éves Veronika szüleivel egy 22 nm-es ablaktalan lakásban él rendkívül szűkös körülmények között. Édesapja 2012 június végéig iskolai portásként dolgozott, de a tanév végén létszám leépítés miatt több munkatársával együtt elbocsátották. Júliusban és augusztusban regisztrált munkanélküliként munkanélküli segélyben részesült, szeptember óta azonban nincs jövedelme. Aktívan keres állást, nagyon sok helyre beadta a jelentkezését, de eddig nem sikerült elhelyezkednie. A kislány édesanyja 3 éve szintén munkanélküli, szakmájában (eladó ) nem talált munkát. A család az édesanyának folyósított aktív korúak támogatásából (22800 Ft) és a családi pótlékból (12200 Ft) tartja fenn magát. Utolsó tartalékaikat élik fel, hiszen kiadásaik jelentősen meghaladják a bevételeiket. Segítségként csak a nagyszülők élelmiszer csomagjaira számíthatnak. Anyagi helyzetük egyre romlik, emiatt a közös költséget már nem tudják fizetni, felgyűlt tartozásuk 60000 Ft.

Veronika rendkívül kedves, mosolygós, nagyon okos, szorgalmas, remekül tanul és a Thália Stúdió Színi Tanodájának tehetségkutatásán színészi képességeit, jó előadó és mozgáskészségét is felfedezték. Veronika októberben felvételt nyert a tanoda féléves kurzusára, de a havi 10.000 Ft-os tandíjat a szülők csak az első hónapban tudták előteremteni. A további 5 havi tandíj kifizetéséhez kérték alapítványunk segítségét. Az iskola elvégzése komoly kitörési lehetőséget jelenthet Veronikának. A tanodában tanító tanárok nagyon tehetségesnek találják, színházi előadásokban, reklámfilmekben szerepelhetne.

Friss Ágnes 50.000Ft-ot küldött alapítványunknak Veronika részére, így be tudtuk fizetni a hiányzó 5 havi tandíjat a Thália Stúdió Színi Tanodájának kurzusára. Ezzel talán megnyílik a legetőség a kislány számára ahhoz, hogy tehetsége, szorgalma révén sikerüljön kiemelkednie a hátrányos helyzetből.

Tags:

bottom of page