top of page

Emese és négy gyermeke

A család két évvel ezelőtt hosszan tartó albérletben élés után az „Álomépítők” című TV műsor segítségével egy felújított bérlakásba költözött. Az édesanya egyedül neveli 4 kiskorú (17, 16, 10, 8) gyermekét. A két kisebb hetes iskolába jár. Emese sokáig munkanélküli volt, a lakásukon tetemes adósság halmozódott fel. Pár hónappal ezelőtt sikerült munkát találnia, és így a megemelkedett havi bevételéből elsődlegesen a lakhatásuk megőrzése érdekében az adósság rendezéséről illetve a gyermekek életkoruknak megfelelő ellátásáról gondoskodik. Emese hidegkonyhai kisegítőként dolgozik, de elmondása szerint bármikor megszűnhet a munkája.

A család bevételei: 68.000Ft családi pótlék, 72.000Ft árvasági segély, és jelenleg havi 62.000Ft munkabér. Összesen 202.000Ft, de ebből Emese jövedelme nagyon bizonytalan.

Mivel a lakás elég nagy, így a rezsije is elég tetemes összeg: 110.000Ft körüli havonta a törlesztésekkel együtt, pedig a téli hónapokban alig fűtenek. Ha bármi elromlik a lakásban, nincs tartalék pénzük a megjavíttatásra.

Pár hónappal ezelőtt a mosógépük tönkrement, pótlására azonban nincs lehetőségük.

Adományozóink segítségével sikerült a családnak egy mosógépet vásárolnunk.

Adományozók: Anonim adományozó és Grósz Judit

Tags:

bottom of page