top of page

Etelka

Etelka és fia, Károly egy rossz állapotú gangos ház cselédlépcsőházából nyíló helyiségben laknak, ami szobának sem igazán nevezhető. Az ajtón alig lehet belépni - az egyik ágyra nyílik - ablaka nincs, csak egy pici nyílás, amin se levegő, se világosság nem jön be. A legszükségesebb bútorok, tárgyak között az alig 10 nm-es helyen alig lehet lépni. Látható a törekvés arra, hogy a körülményekhez képest rendet tartsanak.

Etelka igen rossz testi-lelki állapotban van, asztmás, gyomorbetegsége van, nehezen tud enni, folyamatosan fullad és csuklik, alig tudunk vele beszélni. Károly jó erőben lévő 47 éves férfi, de nem talál munkát. Korábban piacoztak, de ez se megy mostanában. Jövedelmük összesen havi 27 000 Ft, időskorúak járadéka.

A volt "szolgálati lakás"-ra (a hajdani mosókonyha 2004. óta már nem lehet szolgálati lakás, és nem minősítették át, így a bérlők jogcímnélküliek lettek) felhalmozódott tartozásból 20 000 Ft támogatás segítségével, és a Hálózat Alapítvány segítségével esélye lehet a családnak arra, hogy tartozásuk törlesztését követően az önkormányzattól egy szoba-konyhás lakást kapjanak.

A családsegítő szolgálattal szoros együttműködésben egy egyszeri, 20 000 Ft-os segély valós megoldást jelenthetne.

Alapítványunk közvetítésével Varga Andrea adományozótól 20.000 Ft adományt tudtunk átadni a család részére, melynek befizetésével meg tudták kezdeni a támogatott adósságtörlesztést, ezzel nagy lépést téve lakhatásuk tartós megoldása érdekében.

Tags:

bottom of page