top of page

Ilonka

Ilonka egyedül, nagy szegénységben él férje halála óta. Négy gyermeke, unokái szintén nehéz életkörülömények között élnek, így csak ritkán tudnak segítségére lenni.

Ilonka havi összjövedelme 30.575.- Ft. Húsz éve súlyos cukorbeteg, de emellett szívbetegséggel és refluxal is küszködik. Gyógyszerköltsége meghaladja a havi 23.000.- Ft-ot, melynek csak egy részét lehet a közgyógyigazolványra kiváltani.

Idén nyáron övsömör alakult ki a fején, mely elfertőződött. A nagy fájdalmak mellett 9 hétig kellett kétnaponta kezelésre járnia. Az újabb gyógyszerek, a fájdalomcsillapítók, a sebkötözők vásárlása mellett az utazási költség is reménytelen teherrel súlyosbította Ilonka anyagi helyzetét.

Az elmúlt hetekben egymást követően romlott el a mosógépe, a fűtése (jelenleg az előszobában a gáztűzhely rózsáival próbál fűteni, azonban az a kis meleg a szobába szinte alig megy be - mi is télikabátban ültünk nála végig) és a hűtőgépe (amiben inzulinját kellene tárolnia). Ezek pótlása, megjavíttatása oly mértékű megterhelést jelentene számára, melyet az amúgy is irreálisan alacsony nyugdíjából képtelen előteremteni.

Támogatóink segítségével sikerült Ilonkának egy mosógépet, élelmiszert, tisztítószereket, mosóport, az unokáknak ajándékokat, karácsonyi süteményt, édességet ajándékoznunk. Emellett megszereltettük a gázkészülékét is, így Ilonkának nem csak a karácsonya lett igazi ünnep, de meleg, fűtött lakásban töltheti a telet is.

Adományozók: Tuza Bereniké és családja, Lechnerné Vadász Judit, Czárán Jutka, McDaniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói, az FSZK NKft. munkatársai, Beck Andrea és anonim adományozók.

Tags:

bottom of page