top of page

Brigitta

A fiatal anya a VIII. kerületben lakik egy hónapos kisbabájával. Vidékről jött fel, az egészségügyi ellátások miatt, itt szülte meg kisfiát. Most a bátyjánál lakik, egy önkormányzati lakásban. A lakás egyszoba, félkomfortos. Ugyanitt lakik bátyja, annak két gyermeke és feleség is. Egyiküknek sincs állandó jövedelme, segélyekből és a családi pótlékból élnek. A kisbaba vidám, mosolygós, az édesanya kiválóan gondoskodik róla.

Brigittának nincs semmije. Jövedelme a családi pótlék és a Gyes, de a költözés miatt mindkettőt csak egy hónap múlva kapja meg. A kisbabát édesapja nem vette a nevére, és nem is törődik családjával. Brigitta családgondozója segítségével több anyaotthonnál is jelentkezett, de nagy a sorban állás.

Az édesanya rendelkezésére álló pénz nagyon kevés. A baba részére szinte mindenre szükség van: pelenkára, textilpelenkára, fürdető szerekre, törülközőre, vagyis egy teljes babakelengyére. Az édesanyának a szoptatás miatt fontos lenne a rendszeres étkezés lehetősége. A Családsegítő Szolgálat napi szinten tartja velük a kapcsolatot, de a segítségük (lehetőségeik) az ügyintézésre, abban való segítségnyújtásra terjed ki.

Adományozóink segítségével babtörülközőkkel, pelenkával, ruhákkal, valamint élelmiszerrel, tisztítószerekkel tudtuk az édesanyát és kisbabáját segíteni.

Adományozók: Anonim adományozók, Cserti-Szauer Csilla és Cserti József, Lechnerné Vadász Judit, Móricz Rita és családja, Nagy Éva és Pallos Péter.

Tags:

bottom of page