top of page

Margit

Nehéz életkezdés jutott a 22 éves kétgyermekes, fiatal anyukának. Kisgyerekként a legtöbb időt nem szerető családban, hanem intézeti falak között töltötte. Egyetlen támaszt leendő férje Endre jelentette, aki révén kijött az intézetből, és akivel immár 7 éve boldog házasságban él. Az elutasító családi háttér és támogató környezet hiányában évekig hajléktalan státuszban átmeneti helyeken, hajléktalanszálló fapados részein és külterületeken húzták meg magukat. De bajban is kitartottak egymás mellett és 1,5 éve megszületett első kisfiuk, Jancsika. Sajnos ellátni, megfelelően gondozni nem tudták, így kérték a kicsi csecsemőotthoni felvételét. Semmiképpen nem akartak elszakadni tőle, így a hét minden napján látogatták, szeretgették. Ekkor már nagyon reménykedtek sorsuk jobbra fordulásában, az albérlők házának várólistáján is szerepeltek. 2013. januárjában érkezett a hír, szabad szobát kaptak. Az első havi díjat kifizették és azonnal hazavitték Jancsikát! Mivel a hajléktalan státuszból bejelentett VIII. kerületi lakosok lettek, így jelenleg az összes ellátásuk újraigénylése, illetve átírása zajlik. Ez sajnos azzal jár, hogy semmiféle ellátást nem kapnak hetekig. Fantasztikus családgondozójuk minden segélyt kijárt számukra, de az átmeneti helyzettel ő sem tud mit kezdeni. A család azonban jelenleg éhezik, Jancsika pelenka és babaétel nélkül maradt. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a nehezen megszerzett lakhatásuk is veszélyben van, mert a pénzek elmaradása miatt nem tudják fizetni a havi albérleti díjat és a gázfűtés költségét.

A családot adományozóink segítségével át tudtuk segíteni a krízis időszakon, amíg a hivatalos papírok átírása miatt több mint egy hónapig ellátás nélkül maradtak. Segítségünkkel be tudták fizetni az aktuális lakbér és gázszámlát, így elkerülték a kilakoltatást. Emellett élelmiszerrel, bébiétellel, jelentős mennyiségű pelenkával is hozzájárultunk ahhoz, hogy se Jancsikának, se szüleinek ne kelljen éheznie.

Adományozóink: Anonim adományozók, Cserti-Szauer Csilla és Cserti József, Lechnerné Vadász Judit, Nagy Éva és Pallos Péter, Valiskó Piroska

Tags:

bottom of page