top of page

Endre

Endre utcaseprőként dolgozik. Jelenlegi helyzete nem túl fényes, de nem szeret panaszkodni, nagyon nehezen kér segítséget.

Lakása önkormányzati. Maga a lakás bár kicsi, 26 m2-es, egy szobás, de jó állapotban van, és bár a ház jellegéből adódóan enyhén penészes, de ezt leszámítva, lakókörnyezetére nagyon odafigyel.

Viszont a környék, ahol él, borzasztó rossz. Egyik nagy problémája ebből adódik: folyamatosan és rendszeresen betörnek hozzá, minden biztonsági intézkedés (rácsok, biztonsági zárak) ellenére. Sajnos így többször került nagyon rossz helyzetbe, vittek el tőle készpénzt, televíziót, egyéb műszaki eszközöket, legutóbb pedig a vérnyomásmérőjét.

Másik fő problémája, amiben a segítségünket kérte, az volt, hogy lehetőség szerint egy kisméretű hűtőt szeretne, ami elfér nála (jelenleg a Lélek-programból kölcsönkért hűtőgépet használja, melyre azonban hosszú távon nem számíthat), emellett nagyon szeretne egy sziesztát, mely a közelgő fűtésszezonban nagy mértékben megkönnyítené életét és kiadásait. A lakásba gáz nincs bevezetve, egy villanyradiátor pedig olyan mértékű költségekkel jár, melyet nem tud vállalni, így a tavalyi évben is alig fűtött.

Egy gázpalackkal működő „Szieszta” fűtővel tudtunk abban segíteni, hogy a téli hónapokban is meleg lehessen Endre lakása, és olcsóbban tudja a fűtést megoldani.

Adományozók: Gál Ilona, Sívó Andrea

Tags:

bottom of page