top of page

Viola

Viola 59 éves, nagyon beteg hölgy. A teste vizesedik, a súlya néha a másfélszeresére nő, ilyenkor kórházban leszívják a vizet. Ödéma miatt nehézlégzése van, alig tud aludni.

Lakása rendezett, tiszta, igyekszik maga körül rendet tartani, bár a lakáson belül is csak gurulós kapaszkodóval tud közlekedni. Egyedül él otthonában, van egy lánya, annak férje és 2 unokája, akik anyagilag nem tudják támogatni (máshol segítenek anyagilag), annyiban segítenek, hogy néha kimozduljon, elkísérik a Bankba, orvoshoz, férjéhez. Viola pedig az unokákra vigyáz, pl. ebben az időszakban (nyári szünet), mert elég nagyok már hogy önállóak legyenek, de még nem eléggé, hogy egyedül maradhassanak. Viola férje egy fizetős Hospice otthonban fekszik, végső stádiumú végbélrákkal, otthon nem tudják gondozni, ebben segít a lánya, hogy tudják fizetni.

Ahhoz, hogy Viola tudjon lélegezni, vásárolnia kellett egy oxigén készüléket, ami megkönnyíti a légzést, illetve az alvását. A lélegeztető készülék nagyon drága volt, de szüksége van rá, hogy életben maradhasson! Bármekkora összeget szívesen elfogad, hiszen a gép feltétlenül szükséges az alvásához, teste oxigénhiányának megszüntetéséhez, vérkeringési problémájának enyhítéséhez.

Viola nyugdíja viszonylag magas (95.495 Ft), de a férje és a saját hosszan tartó súlyos betegsége miatt szinte folyamatosan vannak nagy kiadásaik, így egy drága gyógyászati eszköz megvétele szinte lehetetlen helyzetbe hozta a családot.

Az összeg nagy részét már kifizette, de az utolsó részlet (64.400 Ft) még hátra van, ehhez kérte az Eranus alapítvány segítségét. 50.000 Ft-tal tudtunk a lélegeztetőgép megvásárlásához hozzájárulni.

Adományozók: Anonim adományozó, Fehér Márta és Kárpáti András, Dr. Székely Eszter és Pálos György, SZJA 1%, Váradi Judit

Tags:

bottom of page