Edit

A 29 éves édesanya egyedül neveli fél éves kisfiát. Miután szakított barátjával, tudta meg, hogy állapotos. Gyermekét megtartotta és imádja. Közben Edit nagymamájáról kiderült, hogy daganatos beteg, őt is ápolja. Az apa egyre ritkábban látogatja meg őket, nem támogatja a családot.

Edit nyitott, őszinte teremtés, enyhe depresszióban volt, mikor a családsegítő szolgálat munkatársával felvette a kapcsolatot. Barátnői eltávolodtak tőle, csak az édesanyjával tudott beszélni. Ajánlották neki a Gyermekház Alapítványt és a Fidó szabadidő klubot, ahol hasonló érdeklődésű barátokra, szakemberekre lelt és azóta ismét jól van.

A családlátogatás során kiderült, hogy lakásuk gondozott, tisztán tartott, de rossz állapotú. A falak penészesednek, több helyen mállanak, a lakótér az egészségre ártalmas. A nedvesedést fűtéssel sem igen tudják ellensúlyozni, mivel Edit 200.000 Ft rezsitartozást halmozott fel.

Adósságkezeléséhez szeretne sürgős segítséget kérni, mert a jelenlegi kedvező feltételekkel (az ügyfél 25%-ot vállal, az állam pedig 75%-ot fizet, ami az ő esetükben a 200.000 Ft tartozásnál kb. 50.000 önrészt jelent) csak február elejéig tudnának bekerülni a segélyprogramba, ezután az állam kifutórendszerben kivonul az adósságkezelésből.

Adományozók jóvoltából 40.000 Ft-tal tudtuk támogatni Editet és kisfiát a közműtartozás rendezésében, így az adósság az általuk vállalni tudott önrésszel együtt gyakorlatilag lenullázódott.

Adományozók: Anonim adományozó, Palágyi Andrea és Ghymes Balázs, SZJA 1%, Váradi Judit

Tags: