top of page

Aranka

Aranka egy kicsi, egyszobás, alacsony komfortfokozatú lakásban él 14 éves fiával. Régebben nagyobb volt a család. Arankának kamasz fia még két nagykorú gyermeke van, akikkel azonban már nem tartja a kapcsolatot, férje rég elhagyta a családot. Tavaly áprilisig egy nagyobb, szintén önkormányzati bérlakásban élt Aranka gyerekeivel, ahol közel két millió forint hátralékot halmoztak fel, öten. A két felnőtt gyerek elköltözött, így az édesanyára maradt az összes tartozás törlesztése, kamasz fia nevelése mellett. Aranka súlyos, hosszú évek óta fennálló pszichiátriai betegsége miatt nem képes dolgozni, rokkant ellátást kap. Így összjövedelmükből a kötelező havi kiadások után (a rezsin felül a jelenlegi kisebb lakásba történő költözés fejében elengedték a tartozás egy részét, de így is havi 26.000 Ft -ot kell fizetni 36 hónapig) nem marad csak 11.000.- Ft. A csekkek befizetése és a mindennapok legalapvetőbb költségeinek előteremtése lehetetlen helyzet elé állítja az amúgy is szorongó, beteg édesanyát.

Adományozóink támogatásával segítséget tudtunk nyújtani a lakbér, az áram- és gázdíj befizetéséhez, valamint élelmiszervásárláshoz.

Adományozók: Anonim adományozók, Bakocs Marcell, Bornemissza Eszter, Fehér Márta és Kárpáti András, Herczenik Zoltán, Tuza Bereniké

Tags:

bottom of page