top of page

Sarolta

A szerény, kedves fiatal szülők 42 nm-es saját tulajdonú lakásukban élnek 11 éves kislányukkal, és 4 éves kisfiukkal. Az édesapa nagy örömére tavaly decemberben el tudott helyezkedni egy autóalkatrész kereskedelmi cégnél. Már az első hónapot követően kinevezték középvezetőnek. Az édesanya minden lehetséges munkát elvállal. Így jelenleg többek között Metropol újságot oszt két helyszínen. Mindketten borzasztóan soványak, mert tavaly novemberben Saroltát munkáltatója váratlanul nem fizette ki, és mint ezután kiderült, állításával ellentétben be sem jelentette. Ez után fel is mondott Saroltának. A család váratlanul jövedelem nélkül maradt. Az apuka fizetését decemberben hetente vette fel, amit azonnal fel is éltek, így azonban január hónapban újból pénz nélkül maradtak, mert Zoltán januári fizetését csak február közepén kapja meg. A családi pótlékot is csak február elején utalják részükre. Sarolta több, mint 10 kilót fogyott ebben a két hónapban, Zoltán is 195 cm magassága mellett 64 kg. Szó szerint éheznek a szülők, a gyerekek viszont jól vannak. Sarolta 6 éves korától állami gondozásban nőtt fel. Mindent megtesz gyermekeiért. Zoltánnal nagy szeretetben élnek.

Sajnos ebben az időszakban a poloskák is ellepték bútoraikat. A sikeres írtást önerőből megoldották, azonban a bútorokat nem tudták pótolni. Földön alszik az egész család.

A családgondozó sürgősséggel kérte segítségünket, az átmenetileg nagyon nehéz helyzetbe került család számára.

Adományozóink segítségével azonnal tudtunk segíteni a fiatal családnak. Sarolta összeírt mindent, amire szükségük lehet a krízis heteiben. Együtt elmentünk, és nagyon praktikusan, nagyon spórolósan mindent bevásároltunk. Így a kisfiúnak gyógyszert, lázcsillapítót, és élelmiszerben, tisztítószerekben sem lesz hiányuk Zoltán fizetéséig. Emellett még tudtunk adni ruhákat a kisfiúnak, az anyukának, és egy nagyon jó cipőt Zoltánnak is, valamint egy jó IKEA íróasztalt az iskolás kislánynak, egy ágyat, ágyruhákat, és egy CD lejátszót is, aminek nagyon örültek a fiatal szülők.

Adományozóink: Anonim adományozók, Fehér Márta és Kárpáti András, Holly Anikó, Kovács Rózsa és Sivó Imre, Dr. Orosz Ágnes, Váradi Judit

Tags:

bottom of page