top of page

Veronika

Veronika apa nélkül neveli fél éves kislányát. Gyeden van vele otthon. Jelenleg édesanyjával laknak egy háztartásban, aki rokkantnyugdíjas.

Az elmúlt hónapok tanúsága szerint sajnos nem elég a megélhetéshez a jövedelmük, ugyanis albérletet kell fizetniük, és ami ezen felül megmarad, nem fedezi hármuk megfelelő ellátását, és persze így folyamatos az aggodalma, hogy a kislányát el tudj-e látni. A baba édesapja egyáltalán nincs jelen, és semmivel nem támogatja őket.

Édesanyjának idén esedékes egy régóta húzódó műtétje, hét éve dializálják, ki kell venni a megmaradt egy veséjét ahhoz, hogy el tudják indítani a transzplantáció igénylését, ez még nem a tényleges transzplantációt jelenti. Ha az édesanyja a műtétből fog lábadozni, végképp nem tudja kire bízni a babát.

Emellett ebben a félévben újra beiratkozott a nappali egyetemre egyéni tanrenddel, a mesterszak utolsó félévét kezdte el. A jövőjük szempontjából nagyon fontos lenne, hogy be tudja fejezni még ebben az évben. Egyrészt azért, hogy ne veszítse el a tandíjmentességét, másrészt utána már beadhatná a kislányát bölcsődébe és el tudna menni dolgozni.

A napokban tönkrement a számítógépe, újat venni esélye sincs, de ez a legfontosabb eszköz a jelenlegi munkavégzéséhez: aktív cikkíróként tevékenykedik, ebből némi bevétele származik, és ettől semmiképpen nem szeretne elesni. Másrészt, öt tantárgyra kért egyéni elbírálást, ezekre tanulni is a gépről tudna, illetve három kurzusra nagy terjedelmű dolgozatot kell írna. Baba mellett nem tudna elmenni máshová írni, ezt csak otthonról tudja csinálni, ideális munka!

Alapítványunk pénzadománnyal tudta a családot támogatni.

Adományozó: Friss Ágnes

Tags:

bottom of page