top of page

Laura

A család Sátoraljaújhelyről költözött fel a fővárosba, annak reményében, hogy itt könnyebben találnak munkát, de nem jártak szerencsével. Ezért a szülők egy évig Németországban dolgoztak, ezalatt Emília a nagykorú bátyjával lakott együtt. Amikor az iskola jelezte, hogy a kislánnyal nem igazán törődik a bátyja, és Laura nem tanul, rossz társaságba keveredett, a szülők hazajöttek. Jelenleg 75 ezer forintért albérletet bérelnek, ennek rezsije 25 ezer Ft. Az édesanya nem talált munkát, bevételüket az édesanya második férjének keresete jelenti, ami 130 ezer Ft, ehhez jön a 13.700 Ft-os családi pótlék. A bevételekből hárman próbálnak megélni, de a lakbér és a rezsi kifizetése után nem sok pénzük marad. Laurának szemüvegre van szüksége, mert a szakközépiskolában, ahol pincérnek tanul, nem látja a táblát.

Az alapítvány megvásárolta Laurával a szakorvos által felírt szemüveget, így végre nincs akadálya, hogy elvégezze a szakiskolát.

Adományozók: Anonim adományozó, Bay Gábor, Beck Andrea, Grósz Judit, Forgács Eszter, Lastofka Ágnes és James Griffin, Wladika Zsuzsa és Vadászy Domonkos

Tags:

bottom of page