top of page

Olga

A szülők életében számos feldolgozatlan trauma történt, mely lakhatási krízishelyzetük kialakulásához vezetett. Szüleikre sem érzelmileg, sem anyagilag nem számíthatnak, Olga édesanyja elhunyt. Természetes támaszokkal a család gyakorlatilag nem rendelkezik. Első gyermekük a szülés közben elhunyt. Azóta az édesanya depresszióval küzd.

Alacsony iskolai végzettségük miatt a szülők munkabére nem elegendő egy önálló albérlet hosszútávú fenntartásához, mindezidáig azonban intézményi elhelyezésben nem részesültek, lakhatásukat önállóan megoldották, például szobabérléssel.

Az utolsó ilyen budapesti szobabérlésük után kerültek jelenlegi helyzetükbe, miután újszülött kislányuk, Lüszi sírására hivatkozva a tulajdonos visszavonta bérbeadási nyilatkozatát, a kaució visszaadása nélkül. A család nem rendelkezett olyan mértékű megtakarítással, ami egy önálló albérlet kiváltását lehetségessé tette volna. Néhány napot ismerősöknél töltöttek, ezt követően jelentkeztek a helyi családsegítő központnál.

A családtagok nagyon kötődnek egymáshoz. A szülők mindenekelőtt gyermekük szükségleteit veszik figyelembe.

Olga és Tamás is nagyon talpraesettek, abból adódóan, hogy eddig egyedül, önállóan kellett minden problémájukat megoldaniuk. Tamás alacsony munkabére mellett a család helyzetét nehezítette, hogy a kislány 6 hónapos koráig csak egyikőjük tudott dolgozni. Lüszi születése előtt Olga is rendszeresen vállalt munkát.

A család határozott tervekkel rendelkezik a jövőt illetően. Olga már elindította lánya bölcsődei felvételét, hogy ő is munkába állhasson, ezzel is könnyítve anyagi helyzetükön. Tamás jelenleg is állandó, bejelentett munkahellyel rendelkezik.

Elhelyezésüket egy vidéki városunkban működő Családok Átmeneti Otthonban tudta biztosítani a Családsegítő központ, ahol 2018. 10. 01-én kell elfoglalniuk a felajánlott férőhelyet.

Az édesapa fizetését csak 2018. 10. 10-én fogja megkapni, bankszámlával nem rendelkeznek, munkabérét eddig készpénzben fizették ki.

A család az útiköltség, és a beköltözést követő első napok étkezésének megoldásához kért és kapott segítséget.

Adományozó: Grósz Judit

Tags:

bottom of page