Dani

Dani 14 éves. 2018 decembere óta a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermek klinikájának kezelik Akut Myeloid Leukémia miatt. A gyermek édesanyával és nagymamájával él együtt egy egyszobás galériázott lakásban. Csak a nagymama nyugdíjából élnek, mert az édesanya folyamatosan a gyermeke mellett van, így nem tud elhelyezkedni.

Dani tavaly magántanulóként elvégezte a hetedik évfolyamot jó eredménnyel.

Nyolcadikban már otthonról kellett bejárnia kezelésekre, mely jelenleg is tart, és éppen ezen a héten telik le a kötelezően előírt kezelési szakasz. Gyógyszeres kezelése a továbbiakban is fog tartani, de a kemoterápia talán egyelőre szünetelhet.

Dani a nyolcadik osztály 1. félévét is szép eredménnyel zárta, osztályfőnöke segítségével közösen készült a központi írásbeli felvételire is, melyet jó eredménnyel megírt.

A nyolcadik osztályt sikeresen befejezte. Az édesanya és a nagymama nagyon ritkán meg tudták oldani, hogy Dani az iskolába is bejöjjön 1-2 tanítási órára, ahol nagy örömére osztálytársai között lehetett.

Dani felvételije is sikerült egy gimnáziumba, itt szeretné kezdeni ősztől a középiskolát. Kedvenc tantárgya a történelem és az angol.

Iskolaszerekkel és a tanévkezdéshez szükséges ruhákkal tudtuk segíteni Danit az új iskola megkezdéséhez.

Adományozók: az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai és szüleik, Grósz Judit, Dr. Székely Eszter és Pálos György, SZJA 1%