top of page

Lenke

Lenke néni nagyon nehéz helyzetbe került korábbi adósságai miatt. Rendkívül alacsony a nyugdíja, mindössze 59.000 forint. Az elmúlt időszakban fiát és az élettársát is elvesztette. A nehézségek miatt Lenke néni tetemes adósságot halmozott fel a közüzemi számlák befizetésének elmaradásával.

A helyi önkormányzat azt a feltételt szabta a lakásszerződés meghosszabbítására, hogy az elmaradt közüzemi számlák rendezése megtörténik.

Sikerült adományokból a tartozás egy jelentős részét rendezni, azonban továbbra is még jelentősnek mondható az elmaradás. A Lenke nénit támogató lakóközösség segítségével ezekre mind sikerült részletfizetési lehetőséget kapni, így már látszik az alagút vége.

Lenke néni másik fia igyekszik édesanyját segíteni, de ekkora terhet lehetetlen egyedül ilyen rövid idő alatt kifizetni.

Mivel a néninek van nyugdíja és a fia is besegít, elkerülhető hosszú távon további eladósodás és nem indokolt, hogy utcára kerüljön két ember akinek nem kellene.

A lakóközösség összefogásával az adósságok rendbetétele megkezdődött, azonban óriási segítséget jelentene a júliusi hónap Eon részletének tvállalása, mert ugyanebben a hónapban esedékes még a díjbeszedő Holding 200.000 Ft-os részlete is, amit az erős támogató háttér sem képes előteremteni.

Alapítványunk átvállalta ennek a részletnek a befizetését, amely nagyban hozzájárul e két ember lakhatásának megőrzéséhez.

Adományozók: Adorján Bence és családja, Bornemissza Eszter, Bódy Éva, Czoboly Márton, Domján Andrea, SZJA1%

Tags:

コメント


bottom of page