top of page

Zoltán

Zoltánegyedül él egy 32 nm-es, 1 szobás, saját tulajdonú lakásban. A lakás havi rezsikiadása jelenleg 28.182 Ft. Gázszolgáltatás nincs a lakásban, télen hősugárzót használt fűtésre.

Zoltán munkaviszonya tavaly decemberben szűnt meg (napi bejelentéssel dolgozott), s bár több szakmája is van, a kora miatt nem tud elhelyezkedni. A munkaügyi központban jelentkezett, három hónapig álláskereséséi járadékban részesült. Együttműködése azóta is folyamatos, azonban jelen pillanatban nincs jövedelme. Május 24-én tölti be a 60. évét, és ekkor tudja igényelni a Nyugdíj Előtti Álláskeresési Segélyt, mely feltételeinek megfelel.

Ezekben a nehéz hónapokban sajnos nem tudta fizetni a villanyszámláit, s így 107.000 forint elmaradása lett. Ennek rendezésére Rendkívüli Lakhatáshoz Kapcsolódó Támogatást igényelt, melynek maximális összege 100.000.- forint. A szolgáltatást már kikapcsolták a lakásban, a visszakapcsolás díja 30.911 Ft. Mivel a lakásban jelenleg nincs villany, nem tudja használni a hűtőt, és főzési lehetősége sincs. Az Eranus Alapítványtól a villany visszakapcsolási díját reméli, s ha lehetséges, tartós élelmiszert.

Comments


bottom of page