top of page

Anna

Anna öt éve, amióta férjét egy bűnügyben meggyilkolták egyedül neveli 3 nagykorú (26, 20 és 19 éves), és 3 kiskorú (17, 13 és 8 éves) gyermekét. A legidősebb gyerek jelenleg munkanélküli, a többiek tanulnak. Anna a férje halála óta le van százalékolva súlyos depressziója miatt.

A család egy galériázott egyszobás lakásban él. A bútorok nagyon elhanyagoltak, szegényesek. A falak penészesek. A konyhában egy szinte teljesen használhatatlan mosogató van, de a bútorok is megértek a cserére.

A család bevétele összesen 185.300 Ft (rokkantsági, családi pótlékok, a három kiskorúnak járó árvasági pótlék és a nagyfiú munkanélküli segélye.)

A havi rezsi 64.000 Ft. Havonta egy családtagra 17.000 Ft jut. Így nem csoda, ha alapvető élelmiszerekre, ruházkodásra is alig telik.

Első látogatásunkkor vittünk egy kis finomságot abból, amit a Waldorf iskola diákjai gyűjtöttek alapítványunk családjai részére karácsonyi ajándékként:

Adományozóink jóvoltából egy villanytűzhelyet, konyhaszekrényt és mosogatót, fotelágyat, szekrényt, ruhákat, cipőket, ágyneműt és ágyhuzatot, élelmiszert és tisztítószert tudtunk adni. Mindezzel óriási örömöt tudtunk szerezni a családnak, és meg tudták kezdeni egy boldogabb, békés karácsonyi ünnep előkészületeit.

Adományozók: Anonim adományozó, Balogh-Somogyi család, Beck Andrea, Bende Hedvig és barátai, Csabai Hajnalka, Hoffmann Andrea és Simonovits András, a Mc Daniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói, Sadecky Ila és Michels Gábor, Szentpáli-Gavallér család

Tags:

bottom of page