top of page

Lajos bácsi

Amikor Lajos bácsit meglátogattuk, az ajtaján egy kiírást találtunk: „tessék az ablakon kopogni, és bejönni”. Ez az idős ember egy éve nem tudott lemenni az utcára, gyakorlatilag egész nap ágyban van. Az egész életét az ágya köré szervezte, minden fontos dolog ott van karnyújtásnyira.

Érkezésünkkor éppen több napra főzött magának levest az ágyon ülve egy egyplatnis villanyrezsón. Minket is meg akart vendégelni.

Lajos bácsi valaha jól élt, feleségével 47 évig szép házasságban. Három lánya és négy unokája van, de amióta meghalt a felesége, a családtagok nem látogatják. Nyugdíjának felét az egyik lánya tartozása miatt levonják, így havi 30.000 Ft-ból kell megélnie. Rengeteg gyógyszert szed, és a sok lelki megrázkódtatás miatt az idegei is nagyon rosszak. Szerencsére a ház lakóival nagyon jó viszonyban van. De nemcsak neki segítenek, ebben a hónapban éppen ő adott kölcsön valakinek 3.000 Ft-ot, persze most nincs semmi pénze…

Adományozók segítségével Lajos bácsinak már nem kell hideg lakásban feküdnie egy elektromos hősugárzóval tud fűteni, LED-es villanykörtéket kért, hogy minél alacsonyabb legyen a villanyszámlája. Ezen kívül még élelmiszerrel és tisztítószerrel tudtuk megkönnyíteni mindennapjait.

Adományozók: Anonim aományozók, a Mc Daniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói, Thuy Tran

Tags:

bottom of page