top of page

Zánkay család

A biztos anyagi körülmények között élő (ma már 4 gyermekes) család devizahitelt vett fel családi házuk megvételéhez. Édesapa felsőfokú végzettségű, édesanya ápolónő, jelenleg negyedik gyermekével van otthon GYÁS-on.

Az adósság visszafizetése érdekében házukat eladták, és egy 57 nm-es lakótelepi lakásba költöztek. Azonban az édesapa elvesztette állását, az édesanya pedig a legkisebb baba születése miatt otthon kellett maradjon. Az apuka minden létező munkát elvállalt. Jelenleg egy üzemben dolgozik, ahol már kiemelték középvezetőnek, azonban fizetése így is messze alulmarad a régihez képest.

A család megcsappant jövedelme és az egyre növekedő törlesztőrészletek befizetését a lakáseladás sem tudta megoldni teljes mértékben, így tovább növekedett az adósságok összege.

Mindkét szülő heroikus küzdelem árán (a családsegítő és a Hálózat Alapítvány hatékony támogatása mellett) a tavaly decemberi mélypont után úgy tűnik, hogy képesek kilábalni az eladósodásból.

Segítségünkkel be tudták fizetni az adósságkezelő program belépési feltételeként meghatározott első, nagyobb összegű önrész összegét.

Adományozóink: anonim támogató, Czoboly Éva és Ernő, Fehér Márta és Kárpáti András

Tags:

bottom of page