top of page

Erika és családja

Erika és párja (Imre) három közös gyermeküket nevelik, augusztusra várják a negyediket. Imrénél körülbelül két éve váratlanul cukorbetegséget diagnosztizáltak, ezért két hétre kórházba került, s ez idő alatt elveszítette állását. Így a család addig biztosnak tűnő albérletének költségeit nem tudta fedezni és a lakásból távozásra kényszerültek. Ezt követően az édesapának sikerült újra elhelyezkednie, de a lakbért már nem tudták fizetni. A három gyerekkel nem sikerült újabb albérletet találniuk.

Február óta a kerületi családsegítő közbenjárásával egy krízislakásba költözhettek, ahol egy évig maradhatnak. Ebben a lakásban nem kell rezsit fizetniük, de havonta 35.000 Ft-ot elő takarékosságként be kell fizetniük. Ha sikerül ezt egész évben teljesíteniük, akkor a család talán újra talpra tud állni!

Február óta fizetik a 35.000 Ft-ot, de Imre munkája közben újra megszűnt. Most próbaidőn van egy takarító cégnél, és ha sikerül ezt a munkát megkapnia, akkor ez havi 60.000Ft állandó bevételt jelentene a mostani GYES + családi pótlékon felül, ami jelenleg összesen 75.000 Ft.

A májusi elő takarékosságot még sikerült a családnak befizetni, de a megélhetésükre a családi pótlék és a GYES fennmaradó összege igen szűkösen elegendő. Imre állandó gyógyszerei nagyon sokba kerülnek. Nem beszélve egyéb váratlanul felmerülő kiadásokról. Mos például az édesanya szemüvegét az egyik gyerek összetörte, és egy újat 30.000 Ft körül készítenek. Sajnos Erika nagyon rosszul lát, így ez most sürgős lenne.

Adományozóink segítségével az előtakarékosságra, az édesanyának szemüvegre 50.000.- Ft adományt adtunk, valamint egy mikrohullámú sütőt, vasalót, tartós élelmiszert, gyerekruhákat és egy rácsoságyat.

Adományozók: Anonim adományozók, Klein Judit, Nagy Orsi, Jéghoki csapat tagjai és bírói, Simonovits Zsófi és Treiber Gabriella, McDaniel College PreMed programjának diákjai is a Semmelweis Egyetem hallgatói

Tags:

bottom of page