top of page

Szilvia

A család három kiskorú (16, 14, 5 és fél hónapos) gyermeket nevel. Szilvia nagykorú fia, annak élettársa és hároméves kislányuk külön háztartásban élnek. Szilvia első három gyermeke előző kapcsolatában született, pici lánya mostani élettársával közös gyermek. Mivel volt férje jelenleg hajléktalan, így tartásdíjra nem számíthat.

A család egy szobakonyhás önkormányzati bérleményben lakik, jelenleg jogcím nélkül, mert anyagi helyzetük miatt hosszú ideig nem tudták fizetni a bérleti díjat. Állandó bevételük a GYES + családi pótlék: összesen 76.000 Ft. Szilvia élettársa alkalmi munkákkal próbál hozzájárulni a költségekhez.

2013- ban a Józsefvárosi Lakásgazdálkodási Iroda részletfizetést kötött az édesanyával, melynek egy éve eleget tesz, és miden hónapban pontosan fizeti a részletet és a tárgyhavi bérleti díjat is (összesen 35.000 Ft-ot), hogy megőrizze lakhatásukat. Ezen kívül kell fizetniük a villanyt és a gázt. Most intézik a kártyás gázórát. Az iskolás gyerekek részére kapnak egyszeri ingyen meleg ételt, amit hazavisznek és így a szülőknek is

jut belőle.

A lakásban szinte minden javításra, pótlásra szorul. így ruházkodásra, ételre alig marad pénzük.

Alapítványunkon keresztül egy kinyitható ágyat, két fotelt, egy heverőt, székeket, ágyneműt, konyhai eszközöket, tisztítószert, tartós élelmiszert, használt ruhaneműt és játékokat kaptak.

Adományozók: anonim adományozó, Balogh Júlia, Beck Andrea, Déry Zsuzsanna, Hoffmann Andrea, Méhész Sándorné és Michels Gábor

Tags:

bottom of page