top of page

Janika és családja

A 11 éves Janika két testvérével (13, 14) és szüleivel egy VIII. kerületi albérletben él. Sajnos a szülőknek csak alkalmi munkáik vannak, ezekből igazán nehéz egy családnak elboldogulnia. Nemrég költöztek ebbe a lakásba, mert a régi egy drágább kerületben volt és nem tudták fizetni a bérét. Még ennek az olcsóbb lakásnak a bére is meghaladja anyagi lehetőségeiket.

A család havi állandó bevétele a három gyerek után kapott családi pótlék, ami 51.000 Ft, és ehhez havonta kb. 30.000 Ft-ot tudnak alkalmi munkákkal hozzátenni. A lakbér 45.000 Ft, és ehhez jön még a rezsi, ami 30.000 Ft körüli.

Elképzelhető, hogy mekkora volt az aggodalom, amikor Janika elhagyta az iskolatáskáját füzetekkel, könyvekkel, tolltartóval együtt. Pótlását a szülők nem tudták megoldani. Kétségbeesve keresték a családsegítőt és persze alapítványunkat.

Amikor meglátogattuk a családot, láttuk, hogy nemcsak az iskolaszerek elvesztése okoz gondot ebben a családban. Alapvető bútorok hiányoznak: nincs ágyuk, jelenleg szivacsokon alszanak. A ruháikat egy nyitott polcon tartják. Nincs mosógépük sem.

Igaz, hogy próbálják elintézni az ingyen ebédet a szülők részére (a gyerekek szerencsére kapnak enni az iskolában), de reggelire és vacsorára, illetve hétvégi ebédekre gyakorlatilag nem marad pénzük.

Adományozóink segítségével az alábbiakkal tudtuk a családot segíteni:

  • mosógép

  • ruhásszekrény

  • tartós élelmiszer

  • iskolatáska, írószerek, füzetek

  • tisztítószerek

Adományozók: Anonim adományozó, Beck Andrea, Cserti-Szauer Csilla és Cserti József, Czoboly Ernő és Éva, Lechnerné Vadász Judit, Marosvölgyi Anita

Tags:

bottom of page